Budownictwo i architektura : Kompleks sportowy / DATA Architekci

Dzięki uprzejmości DATA Architects Projekt kompleksu sportowego Saint-Laurent firmy DATA Architects znajduje równowagę między częściową restrukturyzacją istniejącego gimnazjonu a konstrukcją nowej figury do prostej geometrii i rozwiązano, czworobok z lekko zakrzywionymi bokami, co odnosi się do strony, inspirowane przez dominujący archetyp tego typu sprzętu sportowego.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Jest to prosty prostokątny budynek z zakrzywionymi ścianami, które są drobno podzielone na dwa poziome rejestry nałożone i nieco przesunięte.
Urządzenie to zmniejsza sylwetkę przedłużenia, tradycyjne pudełko ustępuje miejsca cennemu obiektowi architektonicznemu, ze światłem i kontrastem.
Dzięki uprzejmości DATA Architects Niższy rejestr, wykonany z betonu strukturalnego, mieści nową gimnazjum i jego różne pomieszczenia funkcjonalne oraz wszystkie pomieszczenia zaangażowane w istniejącą salę gimnastyczną.
Pionowe panele elewacyjne z anodyzowanego aluminium na zewnętrznej powłoce izolacyjnej Złożone i harmonizujące wszystkie fasady rejestru.
Dzięki uprzejmości DATA Architects Górna, nieco przesunięta, siedzi na dolnej warstwie betonu i tworzy strych z lekkiej konstrukcji stalowej.
Jest to poziom ambulatoryjnych widzów na trybunie dwóch sal gimnastycznych.
Jest to również wyraz objętości gimnazjum, metalowa, złożona podwójna skóra przebita dużymi otworami uformowała krajobraz, który również rozprowadza naturalne światło na ewolucję obszaru sportowego.
Obwód jest ubrany w odzież identyczną jak w niskim rejestrze, powierzchnia pokryta jest stalowym dachem z izolacją i uszczelniającym sabotażem.
Master Plan Wewnątrz duże okna otwierają siłownię na park i ogólny krajobraz.
Wewnętrzna ulica zapewniająca dostęp sportowcom jest zarezerwowana dla szatni i magazynów po obu stronach.
Na tych.
Pasmach.
wylądował na trybunach dwóch sal gimnastycznych, bezpośrednio dostępnych dla publiczności od wejścia schodami, które łączą się z wyżej wymienionymi dużymi ambulatoriami.
plan piętra Architekt: DATA Architekci / Léonard Lassagne & Colin Reynier Lokalizacja: Veauche (42), Francja Zespół projektowy: Raphaël Masson, kierownik projektu [+ Julia Leroy + David Lelong + Edouard Guyard] Klient: Ville de Veauche Inżynieria: E2CA, GECC- AICC, obszar projektu GMGB: 2880 m2 Rok projektu: konkurs, 2011
[przypisy: oknoplast kraków, brikomarsze inowrocław, bloczki keramzytowe ]

Powiązane tematy z artykułem: bloczki keramzytowe brikomarsze inowrocław oknoplast kraków