Budownictwo i architektura : Steven Holl Architects Pokrojony Porowatość Blokuje Się Topy

Dzięki uprzejmości Steven Holl Architects The Sliced Porosity Block.
Projekt Raffles City zaprojektowany przez Steven Holl Architekci w Chengdu.
Świętuje jego szczyt na 123 metrach.
Kompleks położony na południe od skrzyżowania Pierwszej Obwodnicy i Ren Min Nan Road składa się z pięciu wież z biurami, apartamentami, sklepami, hotelem, kawiarniami i restauracjami.
Więcej zdjęć i pełne informacje prasowe po przerwie.
Geometria kształtu słońca w słońcu wynika z dokładnego zbadania ekspozycji światła dziennego na otaczającą tkankę miejską.
Porowaty i zachęcający ze wszystkich stron pięć wertykalnych wejść przecina warstwę mikroportów miejskich przed dotarciem do podwyższonej publiczności.
Three Valley.
plac.
To wielki miejski taras w skali Rockefeller Center, ten wielopoziomowy plac w centrum kompleksu jest rzeźbiony kamiennymi schodami, rampami, drzewami i stawami.
Tutaj paralaksa przestrzeni publicznej nakładających się geometrii jest doładowywana kolorem, który świeci ze sklepów ustawionych pod plażą.
Dzięki uprzejmości Stevena Holla Architekci Trzy hojne stawy na placu są inspirowane wierszem Chengdu poeta Du Fu (713-770),.
Od północno-wschodniej burzy wyrzucony na południowy zachód, czas pozostał utknął w Trzy doliny..
Te trzy stawy pełnią funkcję świetlików na sześciopiętrowym obszarze handlowym poniżej.
W pustkach na fasadach znajdują się pawilony zaprojektowane przez Stevena Holla i Lebbeusa Woodsa.
Dzięki uprzejmości Steven Holl Architekci Blok porowatości w plasterkach jest ogrzewany i chłodzony geo-cieplnie, a duże stawy w plenerze czerpią wodę deszczową z recyklingu, podczas gdy naturalne trawy i poduszki lilii tworzą naturalny efekt chłodzenia.
Wysokowydajne oszklenie, energooszczędny sprzęt i wykorzystanie regionalnych materiałów to jedna z innych metod stosowanych do uzyskania oceny LEED Gold.
Dzięki uprzejmości Steven Holl Architekci Steven Holl stwierdza: Z wielkim entuzjazmem obchodzimy szczytowanie naszego Pokrojonego Porowatości, który będzie wspaniałym wkładem do metropolii Chengdu.
Nowa przestrzeń publiczna otoczona tymi wieżowcami jest ekologicznie nowoczesna, o formie poetyckiej ukształtowanej przez światło słoneczne.
Panoramę Chengdu zyska nową wspaniałą obecność, która oznacza ofiarę miejsca zgromadzenia i radości.
Z najgłębszymi podziękowaniami świętujemy również tych wszystkich, których praca nad tym projektem wprowadza je w życie.
Dzięki uprzejmości Steven Holl Architects Budynek ma zostać ukończony pod koniec 2012 roku.
[patrz też: rozbudowa domu projekty, domowa stacja uzdatniania wody, termostat do podłogówki ]

Powiązane tematy z artykułem: domowa stacja uzdatniania wody rozbudowa domu projekty termostat do podłogówki